Avui els nostres sabors han viatjat fins a Italia i hem gaudit d'aquesta deliciosa pasta artesana.
Visitant la web de Gragnano hem pogut saber que antigament es feien torçant un espagueti al voltant d'una agulla de teixir.
1 paquet de Fusilloni mida gran
1 carbassó mitjà
6 tomàquets de pera
1 pastanaga mitjana
1/2 fonoll fresc
1/2 ceba de Figueres
1/4 de porro
Sal, pebre oli d'oliva verge
Escaldeu els tomàquets i peleu-los.
Trinxeu les verdures i poseu-les en una paella al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i un polsim de sal. Ho sofregiu una mica i llavors afegiu el tomàquet trinxat. Acabeu de coure i rectifiqueu de sal i pebre al vostre gust.
Bulliu la pasta amb aigua i una culleradeta de sal. El temps l'indica el fabricant si la voleu al "dente", nosaltres l'hi hem deixat una mica més perquè ens agrada una mica més feta.
Un cop cuita l'escorreu i li tireu un raig d'oli per a sobre perquè no se us enganxi o, si preferiu, podeu tirar la pasta directament a la paella amb les verdures.
Al servir ho podeu acompanyar amb una mica de parmesà ratllat.
Trobareu els Fusilloni a la nostra parada de làctics i queviures El Terraló al Mercat de Sant Carles de Granollers.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada